dubai vizesi

Dubai Vizesi

Dubai’ye ziyarette bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ziyaretlerinden önce Dubai Büyükelçiliği ve Dubai konsolosluğuna vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Vize başvuruları büyükelçilik, konsolosluk ve aracı vize firmaları ile bizzat yapılabileceği gibi, Dubai büyükelçiliğinin resmi web sitesi üzerinden Online olarak da yapılabilmektedir. Dubai vizesi almak isteyen kişiler vize başvuru formu ile birlikte konsolosluk tarafından talep edilen belgeleri tamamlayıp, teslim etmekle yükümlüdür. Vize başvuruları istenilen tüm evraklar tam olduğu takdirde 3 iş günü içerisinde çıkmakta ve pasaportlar sahiplerine teslim edilmektedir.

Dubai konsolosluğu ve Büyükelçiliği, Dubai vizesi işlemleri Türkiye Cumhuriyeti ve Dubai Emirliği resmi tatil günleri haricinde, hafta içi Pazar ve Perşembe günleri arasında yapılmaktadır. Vize başvuru saatleri ise bu günler arasında sabah 8.30 ile 12.30 arasında yapılmaktadır. Vizesi onaylanan kişilerin pasaportlarının teslimi de aynı saat aralığında gerçeklemektedir. Vize başvuruları konsolosluk ve büyükelçiliğe bizzat yapılacaksa bizzat randevu alınması gerekmektedir. Online başvurularda vize randevusu alınmasına gerek yoktur ve tüm işlemler elektronik ortam üzerinden yürütülerek vizeler verilmektedir.

Dubai Vizesi Hakkında Detaylı Bilgiler

Dubai Emirliğine seyahat edecek olan yolcuların, seyahatlerine uygun vize türünü talep etmeleri gerekmektedir. Dubai konsolosluğu turistik, ticari, çalışma, aile birleşimi, dini görevli, oturma izni gibi vize türlerini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vermektedir. Vizelerin süresi talep edilen vize türüne göre değişmektedir. Vize başvuruları konsolosluk yetkilileri tarafından titiz bir incelemeye tabii tutulmaktadır. Bu yüzden konsoloslukla paylaşılan bilgilerin tamamen gerçek olması, evrakların tam ve gerçekleri yansıtacak nitelikte resmi belgelerden oluşması büyük önem taşımaktadır. Dubai vizesi almak isteyen vatandaşların izlemesi gereken adımlar şunlardır:

Dubai Vize Başvuru Formunu Doldurma Aşamaları

Dubai Emirliği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize başvuru formunda genel bilgiler istemektedir ve vize başvuru formu tek sayfadan oluşmaktadır. Konsolosluğa bizzat ve Online yapılan tüm vize başvurularında vize talep eden kişilerin başvuru formuna 1 adet biometrik fotoğraf eklemesi gerekmektedir. Fotoğrafların arka planı beyaz renkte olmalı, fotoğraf üzerinde herhangi bir oynama yapılmamalı ve kişilerin kimliği açık bir şekilde tanınmalıdır.

Başvuru formu üzerinde istenilen kimlik bilgileri pasaport üzerinde yazan kimlik bilgileri olmalıdır. Adres ve iletişim bilgilerinde vize başvurusunda bulunan kişiye her an ulaşılabilecek adresler yazılması, gereken durumlarda konsolosluğun iletişime geçebilmesi adına önem taşımaktadır.

Vize başvuru formu İngilizce olarak düzenlenmiştir. Bu yüzden vize başvurusunda bulunan kişilerin başvuru formuna doğru bilgileri yazabilmesi için donanımlı bir İngilizceye ihtiyacı bulunmaktadır. İngilizce seviyesi yeterli olmayan kişiler yakınlarından veya aracı vize danışmanlık firmalarından yardım alarak formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurabilirler. Başvuru formuna gerekli bilgiler girildikten sonra tarih ve imza atmayı unutmamak önemlidir. Aksi takdirde vize başvuru formunun bir geçerliliği bulunmamakta ve kişilerin yeniden başvuru formu doldurması gerekmektedir.

Dubai Vizesi İçin Talep Edilen Belgeler

Dubai vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, doldurdukları vize başvuru formuna ek olarak konsolosluğun talep ettiği belgeleri de tamamlayarak başvuru formu ile beraber teslim etmek zorundadır. Dubai vizesi için istenilen belgeler, talep edilen vize türüne göre değişiklik göstermekte olup, istisnai durumlarda konsolosluk listede yazılı bulunmayan belgeleri de başvuru sahibinden talep etme hakkına sahiptir.

İstenilen belgeler arasında özel sağlık sigortası, kişinin mesleğini ve ikametgahını kanıtlayan belgeler, mali durum tabloları, seyahat masrafları için ayrılar ödeneklerin belgeleri, vize başvuru ücretinin ödendiğine dair banka dekontu, kişinin kimliğini kanıtlayan kayıtlı nüfus örneği, Dubai seyahatini gerçekleştireceği hava yolunun rezervasyon bilgileri, Dubai’de konaklanacak yerin adres bilgileri ve rezervasyonu gibi belge ve bilgilerin vize başvurusunda bulunan kişi tarafından hazırlanması gerekmektedir.

Çalışma, oturma izni ve uzun süreli vizelerde Dubai’de bulunan kurumlardan yapılan talepler, alınan izinler ve diğer belgeler başvuru sahibi tarafından konsolosluğa sunulması gereken evraklar arasında bulunuyor. Kişinin adli sicil kaydı, daha önce Dubai’ye seyahat gerçekleştirmiş ve burada adli bir olaya karışmış ise bunu kanıtlayan belgeler ve diğer güvenlik bilgileri konsoloslukla paylaşılması gereken bilgiler arasındadır.

Konsolosluk herhangi bir güvenlik tehdidi veya evraklarda uygunsuz bir durum tespitinde vize reddi yapma hakkına sahiptir. Başvuru sahibinin doğru ve açık ifadelerde yaşadığı durumu belirten kanıtlar sunması, vize almasını kolaylaştıran bir durumdur. Konsolosluk evrakların gerçekliği, kişilerin sunduğu bilgilerin doğruluğu ve kişilerin samimiyetine büyük önem vermekte ve vize değerlendirmelerinde bu durumları göz önüne almaktadır.

Dubai Vize Başvuru Ücreti

Dubai vize başvuru ücretinin konsolosluk tarafından yayınlanan resmi banka hesap numaralarına yatırılması gerekmektedir. Vize başvuru ücretinin ödendiğine dair banka dekontu, vize başvuru belgelerinin arasına eklenerek konsolosluğa teslim edilmelidir. Vize ücretleri talep edilen vize türüne göre değişiklik göstermekte olup, Dolar cinsi üzerinden alınmaktadır. Vize başvuru ücretlerine Dubai Büyükelçiliği, Dubai konsolosluğu, Dubai fahri konsolosluklarından, resmi web siteleri üzerinden ve aracı vize danışmanlık firmalarından ulaşabilirsiniz.

Vize başvurusunda bulunan kişinin başvurusu reddedildiği takdirde, yeni vize başvurusu için yeniden vize ücretini ödemesi gerekmektedir. Önceden yapılan ödemeler başvuru sahibine geri ödenmez ve vize başvuru sahibi ödediği ücretin kendisine geri ödenmesini talep edemez. Vize başvurusunda bulunan kişi bu koşulları vize başvuru formunu imzaladığında kabul etmiş sayılır ve ilgili açıklamalar hem başvuru formlarında hem de konsolosluğun resmi kaynaklarında yer almaktadır.

Diğer Milletlere Mensup Kişilerin Vize İşlemleri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı dışında başka bir ülkenin vatandaşlığına sahip olan kişiler, sahip oldukları ülkenin pasaportuna göre vize işlemlerini gerçekleştirmelidirler. Yukarıda bahsi geçen tüm prosedür ve konular Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Dubai vizesi işlemleri için geçerlidir. Başka bir milliyetin pasaportuna sahip olan Türk vatandaşları ister Türk, İsterse de diğer milletin pasaportu ile başvurularını gerçekleştirebilirler.

Türkiye’de ikamet eden yabancıların vize işlemleri sahip oldukları uyruğa ve pasaport türüne göre değerlendirilecektir. AB üyesi ülkelerden birinin pasaportuna sahip olan kişiler ve bu milliyetlerin mensupları Dubai’ye vizesiz giriş gerçekleştirebilirler. Ancak uzun süreli oturma, çalışma, aile birleşimi gibi konularda konsolosluğa başvuru yaparak gerekli belgeleri hazırlamaları zorunludur.

Önceki Alınan Vizeler Hakkında

Dubai konsolosluğuna vize başvurusunda bulunan kişi daha önceden Dubai vizesi almış, ziyaret gerçekleştirmiş ve çeşitli nedenlerle Dubai’de bulunmuş ise bu bilgileri konsoloslukla paylaşmalıdır. Önceden Dubai vizesi alınmış ancak seyahat gerçekleştirilmemiş ise gerekçeleri konsolosluk yetkilileri ile paylaşılmalı, Dubai üzerinden yapılan transit yolculuklar belgelenmeli, önceki Dubai seyahatlerinde hangi tarih aralığında Dubai’de bulunulduğu belirtilmelidir.

Önceki seyahatlerde verilen vize süresinden uzun Dubai’de kalınmışsa bu durum mutlaka konsolosluk yetkilileriyle gerekçeleri açık bir şekilde paylaşılmalı, nedenleri net ifadelerle belirtilmelidir. Aksi takdirde bu tür durumların evrak inceleme ve araştırma sürecinde tespit edilmesi durumunda, bu kişilerin vizeleri onaylanmaz ve reddedilir. Bu tür durumları yaşamış olan kişiler diğer kişilere göre daha hassas bir vize onay süreci geçirmektedirler. Bu kişilerden daha fazla belge talep edilebilir ve ülkelerine zamanında geri döneceklerine dair garanti istenebilir.

Bu kişilere konsolosluk tarafından vize verilmiş olsa bile, ülkeye giriş sırasında görevli memur tarafından ülkeye alınmama riskinin de bulunduğu unutulmamalı, tüm işlemlerde bu hassasiyet göz önüne alınarak yürütülmelidir.